Sızma Zeytinyağı
Zeytinyağı besin öğeleri açısından oldukça zengin kompleks bir bileşen yapısına sahiptir ve çok değerli bir besindir. Mükemmel aromatik lezzeti ile özellikle Akdeniz mutfaklarında çokça kullanılmaktadır. Birçok bilimsel araştırma Zeytinyağının zengin besleyici ve sağlıklı özelliklerini ortaya koymaktadır. Zeytin meyvesinin zeytinyağına dönüştürülmesi işlemi, faydalı organoleptik ve kimyasal komponentleri ortaya çıkartmaktadır. Doğru hasat prosedürleri, zamanlama ve presleme gibi bazı temel unsurlar nihai ürün kalitesini belirlemekte etkendir. Zeytinyağının kalitesini ortaya koyan en temel özelliklerinden biri sahip olduğu düşük asit oranı ve akabinde ve biraz daha spesifik olmakla birlikte organoleptik karakteristiğinde yatmaktadır.
Çok sayıda ülkede Zeytinyağı önemli bir mutfak öğesidir. Son yıllarda, bilinçli tüketim artmakta ve kaliteli olan Sızma Zeytinyağı kullanımı tercih edilmektedir. Karoten, tokoferoller, Carotene, tocopherols, fosfolipitler, doymamış yağ asitleri ve proteinler vücudumuzu koruyan ve metabolizmaya yardımcı olan zeytinyağı muhtevası maddelerdendir. Zeytinyağının sindirimi kolay olup, sindirim sistemi işleyişine katkıda bulunmaktadır. Pazarda çeşitli Zeytinyağı bulunmaktadır ve kalite özellikleri bakımından en iyisi Sızma Zeytinyağı olarak bilinmektedir. Sızma zeytinyağı ilk pres prosesi ile elde edilen ve oleik asit oranı %0.8’i geçmeyen zeytinyağıdır.
# |
Ambalaj |
|
1 |
Cam Şişe |
500, 1000 ml |
2 |
Plastik Şişe |
500, 1000, 2000 ml |
3 |
Teneke Kutu |
5000 ml |