Natürel Sızma Zeytinyağı
Natürel sızma zeytinyağı kimyasal prosese tabi tutulmamaktadır. En temel ifade ile, en kaliteli erken hasat kaliteli zeytinlerden mekanik presleme yolu ile çıkarılmaktadır. Mekanik presleme sonrasında zeytinyağının muhtevası endüstriyel işlemler ile değiştirilmemektedir. Tamamen doğal olan ve yüksek besin öğelerine sahip bu meyve özütü bizler için adeta bir armağan niteliğindedir. Endüstriyel işlemeye tabi tutulmadığı üzere, natürel sızma zeytinyağının kalitesini belirleyen temel unsurlar; mahsulün kalitesi, presleme yapan sıkım tesisi ve aşağıda belirtilen başlıca etkenlerdir. Serbest oleik yağ asidi oranı zeytinyağının asidik olmayan ve kolay sindirilebilir hoş kokulu ve aromatik yapıya sahip nefasete sahip olması açısından büyük önem taşımaktadır. Natürel Sızma Zeytinyağı asit oranı %0.8 oranını geçmemelidir.
İyi lezzete sahip ve %2 asit oranını aşmayan Sızma Zeytinyağı yine Natürel Sızma Zeytinyağı gibi tercih edilerek kullanılmaktadır. Ancak Natürel Sızma Zeytinyağının daha kaliteli ve gurme mutfaklar tarafından çoklukla tercih edildiği unutulmamalıdır.
# |
Ambalaj |
|
1 |
Cam Şişe |
500, 1000 ml |
2 |
Plastik Şişe |
500, 1000, 2000 ml |
3 |
Teneke Kutu |
5000 ml |