Natürel Sızma Zeytinyağı

Natürel sızma zeytinyağı kimyasal prosese tabi tutulmamaktadır. En temel ifade ile, en kaliteli erken hasat kaliteli zeytinlerden mekanik presleme yolu ile çıkarılmaktadır. Mekanik presleme sonrasında zeytinyağının muhtevası endüstriyel işlemler ile değiştirilmemektedir. Tamamen doğal olan ve yüksek besin öğelerine sahip bu meyve özütü bizler için adeta bir armağan niteliğindedir. Endüstriyel işlemeye tabi tutulmadığı üzere, natürel sızma zeytinyağının kalitesini belirleyen temel unsurlar; mahsulün kalitesi, presleme yapan sıkım tesisi ve aşağıda belirtilen başlıca etkenlerdir. Serbest oleik yağ asidi oranı zeytinyağının asidik olmayan ve kolay sindirilebilir hoş kokulu ve aromatik yapıya sahip nefasete sahip olması açısından büyük önem taşımaktadır. Natürel Sızma Zeytinyağı asit oranı %0.8 oranını geçmemelidir.
İyi lezzete sahip ve %2 asit oranını aşmayan Sızma Zeytinyağı yine Natürel Sızma Zeytinyağı gibi tercih edilerek kullanılmaktadır. Ancak Natürel Sızma Zeytinyağının daha kaliteli ve gurme mutfaklar tarafından çoklukla tercih edildiği unutulmamalıdır.
# Ambalaj
1 Cam Şişe 500, 1000 ml
2 Plastik Şişe 500, 1000, 2000 ml
3 Teneke Kutu 5000 ml
Kategoriler: ,

Açıklama

# Fiziksel Karakteristikler
1 Asit Oranı < 0,8%
2 Renk Yoğun Yeşil Renk
3 Zeytin Karakteristikleri Ege Bölgesi – Türkiye / En iyi kalite zeytinler iyi cephe özelliklerine sahip orta yükseklikteki tepelik bölgeler Ilıman iklim, Verimli toprak yapısı.
4 İsim SELIN (ya da Özel Markalı Üretim) Natürel Sızma Zeytinyağı
5 Üretim Teknikleri El ile toplanmış en kaliteli zeytinler, doğru ayrıştırma ve sıkım tesisine derhal sevk, ilk sıkım ile tipik aromatik lezzet, hijyenik ve el değmeden dolum
6 Koku Yeşil Zeytin Kokusu
7 Nefaset Hafif acımtırak keskin aromatik natürel zeytinyağı lezzeti