Rafine Fındık Yağı

Selin, Sofralardaki Lezzet!

Fındık yağı yeterince tanınmamakla birlikte insan sağlığına oldukça faydalı bir yağdır. Rafine Fındık Yağının kızartmalarda koku bırakmadığı, lezzetli ve hafif olması nedenleri ile genellikle hamur işleri ve pişirmelik olarak yemeklerde kullanıldığı bilinmektedir.

Başlıca özellikleri aşağıda belirtilmiştir;
Yemeklik yağlar arasında en yüksek yanma ve en düşük donma derecesine sahiptir. Düşük donma derecesi kan dolaşımı içerisinde katılaşmasını ve damar tıkanıkları risklerini azaltmaktadır. Yüksek yanma ısısı (220–240°C) ile sağlıklı ve lezzet açısından önemli olan yağın yanması problemini engellemekte ve yanık yağ kokusu ve yanmış yağ tadını ortadan kaldırmakta, kanserojen riskleri azaltmaktadır. Trans yağ asidii kolesterol ve katkı maddeleri içermemektedir. Kan hücreleri üretimi ve zihin sağlığı için gerekli olan B2 ve B6 vitaminleri fındık yağında bolca bulunduğundan düzenli tüketilmesinin özellikle çocuklar üzerinde faydalı etkileri olabileceği söylenebilir. Bileşiminde bulunan yaklaşık %77 oranındaki tekli doymamış yağ asidi (Oleik asit) vücutta parçalanma ve sindirimi kolaylaştırmaktadır. Araştırmalara göre fındık yağı; insan vücuduna en fazla yarar sağlayan, faydalı kolesterol seviyesini yükselten ve en hızlı sindirim ile çabuk enerjiye dönüştürülebilen yağ türüdür.



Ambalaj

Rafine Fındık Yağı

# Ambalaj  
1 Teneke Kutu 5000ml, 10000ml and 18000ml
2   Özel Markalı Üretim

SERTİFİKASYON ISO 9001: 2015, ISO 22.000: 2005, ISO 14001:2015, OHSAS 18001 and HALAL
Raf Ömrü:24 ay(Serin ve kuru bir yerde muhafaza ediniz ve direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız.)

Türk Gıda Kodeksi ve Bitki Adları ile Anılan Yağlar Tebliği Normlarına uygun olarak üretilmiştir.